Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Winter in Zagreb, Croatia

Short film about winter in Zagreb city.
Zagreb is the capital city of Croatia located in the northwest of the country along the Sava river.
2012.

Dario Lepoglavec snimio zimsku idilu grada Zagreba
Početkom ovog mjeseca stanovnici kontinentalnog dijela zemlje borili su se sa snježnim nanosima koji su na nekim područjima dosegli i rekordne visine. Za snijeg smo očito ponovno bili nespremni jer nam je stvorio brojne probleme, no autor ovog videa odlučio pokazati snježni dan iz drugačije perspektive. Iz perspektive iz koje ga nismo mogli sagledati taj dan kada smo kasnili na posao, otkopavali automobile i padali po zaleđenim pločnicima.

Velika količina snijega nekima je otežala promet, neke spriječila u planiranim putovanjima, a one najmlađe zasigurno razveselila.

Dario Lepoglavec snimatelj i montažer ovog filmića o zimskoj idili grada Zagreba nije bio spriječen tom pojavom snijega, već bijeli krovovi, zatrpane ulice i otežan promet kiša, snijeg, vjetar, hladnoća, zima, tramvaji, te i sam grad Zagreb su motivi koji su inspirirali Daria da snimi ovaj kratki filmić o zimi koja je obuhvatila grad Zagreb.

Neke od lokacija na kojima je snimljen video su Trg bana Josipa Jelačića, Arena centar, studentski dom Stjepan Radić, Glavni kolodvor, Cibona, Folnegovićevo naselje, Ljubljanica te Srednjaci.